Oproep aan werkgevers - zorg voor uw medewerkers

Ons Employee Engagement Manifest dat wij delen met de wereld roept werkgevers op oog te hebben voor de 'mens' achter de 'medewerker' - juist NU!

schedule 15 okt 2020
bookmark_border Laatste nieuws
create CEO

EEN WERELDWIJDE, URGENTE OPROEP - AANDACHT VOOR DE MENS ACHTER DE MEDEWERKER

Op 6 oktober jl. deed Engage & Grow Global oprichter Richard Maloney een wereldwijde oproep aan alle werkgevers. Hij benadrukte dat het Employee Engagement Manifesto een wereldwijde oproep is aan de bedrijfsleiders en managementteams van de wereld.

Maloney zegt: “Het centrum van macht in het nieuwe normaal is de mens. De pandemie heeft duidelijk zichtbaar gemaakt, dat productiviteit, winstgevendheid en zakelijke doelstellingen voortkomen uit het feit dat mensen een goed gevoel over zichzelf hebben. Dit was een test voor de wereldeconomie, en het succes werd gevonden in een revolutie in de manier waarop bedrijven met hun werknemers omgaan en ze aansturen."

Maloney vestigt de aandacht op een toename van burn-out bij werknemers en hun worsteling om met de crisis om te gaan en voegt eraan toe: “Voor duurzaam ondernemen en een duurzame toekomst zijn gezonde mensen een must. Als je mensen uit bedrijven weghaalt, blijven alleen kunstmatige intelligentie en bureaus over. We weten allemaal dat dat niet genoeg is.

DE BETROKKENHEID VAN WERKNEMERS IS DE SLEUTEL TOT ECONOMISCHE GROEI

Volgens wereldwijd onderzoek verhogen problemen met werknemersbetrokkenheid de personeelskosten van bedrijven met 34%!

De gevolgen strekken zich uit tot het verlagen van de prestaties, het verminderen van de winstgevendheid, een hoog personeelsverloop en een vermindering van de klanttevredenheid, waarbij de geschatte kosten wereldwijd tussen de 400 en 450 miljard dollar bedragen.

Maloney stelt: “Deze enorme wereldwijde kosten zijn te hoog voor de wereld. We kunnen dit alleen verminderen en wegnemen door de betrokkenheid van medewerkers te verhogen. Dat kunnen we alleen doen door ons standpunt te veranderen en als we bereid zijn moedig te zijn als leiders van bedrijven en sectoren. Als we bezuinigingsmaatregelen nemen, mogen ze de werkgelegenheid niet verminderen, maar moeten ze de menselijke en zakelijke productiviteit verhogen. "

SNELLE VERANDERINGEN ZIJN MOGELIJK

Maloney, verwijzend naar Gallup-onderzoek waaruit blijkt dat het verhogen van de werknemersbetrokkenheid een 22% hogere winstgevendheid, een 17% hogere productiviteit en een 10% meer klanttevredenheid oplevert, zegt: "Om uit deze wereldwijde crisis te komen is wereldwijde financiering nodig, en dat kan niet alleen de verantwoordelijkheid van de regeringen zijn. Wil het bedrijfsleven duurzaam zijn, dan hebben we echte verandering nodig. Nu.

OOK ZEER ACTUEEL IN NEDERLAND

"Ook in Nederland en Vlaanderen kampen bedrijven met een lage betrokkenheid van medewerkers. En recente onderzoeken en berichten in de media schetsen een zorgelijk beeld van hoge burn-out en stress, en de snelle omschakeling naar thuis- en virtueel werken maakt dat medewerkers het behouden van de connectie met werk en collega’s lastig vinden.

“Veel organisaties en bedrijven waren niet voorbereid op deze onverwachte omschakeling naar virtueel werken. Management en leiders van organisaties hebben nieuwe vaardigheden en structuren nodig om met deze nieuwe werkelijkheid om te gaan. Te vaak nog staat het welzijn van de individuele medewerker niet centraal, terwijl het toch écht de mensen zijn die basis vormen van vrijwel iedere organisatie”, zegt Janine Lie-A-Kwie van Engage & Grow Nederland & Vlaanderen.

“Wij onderschrijven met ons team van Employee Engagement coaches van harte deze urgente oproep aan alle leiders en managers in het land.”

Download HIER het manifest

Wij bieden organisaties een kosteloze survey om na te gaan hoe het met de betrokkenheid in hun organisatie gesteld is en gaan hier graag over in gesprek. Ook delen wij met plezier meer informatie over het thema via ons E-book en onze videoboek-cursus.

Neem hiervoor contact op met Luc Vermeulen, partner, via luc@engageandgrow.nl of bel 06-22380840

Janine Lie-A-Kwie

Janine is de Master licensee van Engage & Grow voor Nederland, Vlaanderen & Caribbean